agenda

TENTOONSTELLING JUSTYNAPENNARDS SYCZ
TENTOONSTELLING JUSTYNAPENNARDS SYCZ

Justyna Pennards-Sycz nodigt de kijker graag uit voor een reis naar onbekende en ontoegankelijke plaatsen. In haar surrealistische fantasielandschappen bouwt ze nieuwe werelden waar alles mogelijk is.

de Bibliotheek Eemland
24 jan t/m 1 mei 2023
Folkert de Jong met de tentoonstelling ‘Ministry of Fear/Foam’.

Vanaf 28/1 opent Kunsthal KAdE weer de deuren! Ontdek de mogelijkheden van materialen zoals Styrofoam en purschuim. Folkert de Jong creëert levensgrote beelden met verwijzingen naar de (kunst)geschiedenis in een mix van hedendaagse kwesties

 

Kunsthal Kade
28 jan t/m 7 mei 2023
FINAL 0.0 – AFSCHEIDSEXPOSITIE ERWIN VAN ZIJL

Met de expositie FINAL 0.0 neemt kunstenaar en docent Erwin van Zijl afscheid van Scholen in de Kunst. De plek, waar hij gedurende vele jaren, honderden kinderen, jongeren en volwassenen leerde tekenen en schilderen.

Scholen in de kunst
12 mrt t/m 30 mrt 2023
Lezing Folkert de Jong

Ontdek de kunstenaar achter Ministry of Fear/Foam. Folkert de Jong vertelt tijdens deze lezing meer over zijn kunstenaarschap en geeft een kijkje in zijn hoofd.

Kunsthal Kade
26 mrt 2023
Filosofisch Cafe over ‘Angst en Levenskunst’

Angst en levenskunst door Dick Kleinlugtenbelt

Wij zijn allemaal bang voor dingen die angstaanjagend zijn. Dat zijn erge dingen. Ze laten ons niet met rust. Ze beïnvloeden ons den

Kunsthal Kade
27 mrt 2023
PIANISTISSIMO

Bij de Muziekschool vinden we samenspel belangrijk. Daarom proberen we zoveel mogelijk samenspelprojecten te organiseren voor onze muziekleerlingen, zodat je naast je individuele lessen ook ervaring opdoet met samenspel.

Scholen in de kunst
31 mrt t/m 1 apr 2023
Familierondleiding

Tijdens een interactieve rondleiding neemt een museumdocent jou en je familie mee op ontdekkingsreis door de tentoonstelling!

Kunsthal Kade
1 apr 2023
Tegenlicht Meet Up 033 – Vrijheidsstrijders

Wat betékent ‘vechten voor de vrijheid’ anno 2023? We portretteren pacifistische ondernemers die noodgedwongen in de bossen militaire oefeningen houden. Een jonge vrouw die hulpgoederen naar het front in Oekraïne brengt. Jonge ondernemers die geld inzamelen om 4×4 p

de Bibliotheek Eemland
19 apr 2023