agenda

4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck

In Amersfoort is in 2021 het CollectieCentrum Nederland (CC NL) in gebruik genomen. In dit gebouw van maar liefst 31.500 m2 groot, liggen de collecties van Het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed opgeslagen.

Kunsthal Kade
27 jan t/m 5 mei 2024
Expositie – Tiny Paper People
Expositie – Tiny Paper People

Edith de Wit neemt de kijker graag mee in een kleine fantasievolle wereld vol kleur en beweging. Haar papier-maché sculpturen nodigen je uit om het mooie te zien in de schijnbaar simpele bezigheden en momenten die het leven mooi maken.

de Bibliotheek Eemland
10 feb t/m 2 mei 2024
Speeddaten voor leesclubs

Lijkt het je leuk om met anderen een boek te bespreken, maar weet je niet met wie? Of kom je te weinig toe aan lezen en zoek je een ‘stok achter de deur’? Kom dan naar de speeddate voor leesclubs in het Eemhuis! Je hebt korte gesprekken met anderen die zich ook heb

de Bibliotheek Eemland
21 apr 2024
Kinderrondleiding

Doe mee met de kinderrondleiding ‘Verboden voor ouders’ en ontdek de tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck.

Kunsthal Kade
28 apr 2024
Gedenkrol met namen Joodse slachtoffers Shoa
Jom Hashoa is een belangrijk herdenkingsmoment in het jaar. Dit jaar valt deze dag op maandag 6 mei (27 Nisan op de Hebreeuwse kalender). Tijdens deze dag staan we stil bij de Amersfoortse Joodse stadsgenoten die slachtoffer werden van de nazi’s. Ieder jaar is bij
Archief Eemland
29 apr t/m 17 mei 2024
Workshops in de meivakantie

In de meivakantie viert Kunstbrouwerij volop lente! Met creatieve workshops kunnen kinderen zich lekker uitleven. In het Eemhuis is er van alles te doen op dinsdag 30 april en woensdag 1 mei.

Scholen in de kunst
30 apr t/m 1 mei 2024
Familierondleiding

Ontdek de tentoonstelling 4 Rijkscollecties & Hans Op de Beeck samen met een museumdocent die jou en je familie meeneemt op een interactieve rondleiding.

Kunsthal Kade
4 mei 2024