Het Eemhuis

Vorige pagina

Het Eemhuis is het culturele centru_DSC3308_Rechten_en_auterursrechtverplichting_Mike_Binkm van Amersfoort op het Eemplein, ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten. Het Eemhuis ligt net buiten de stadsmuren. Door de prachtige 14e-eeuwse Koppelpoort kom je bij de Nieuwe Stad, aan de Eem. Het Eemhuis herbergt vier organisaties; Archief Eemland, de Bibliotheek Eemland, Kunsthal KAdE en Scholen in de Kunst. Bovendien is het secretariaat van Volksuniversiteit Amersfoort in het Eemhuis gevestigd.

Het Eemhuis biedt alle ruimte op het gebied van cultuur en kennis in een bijzonder inspirerende omgeving. Qua architectuur en vormgeving alleen al is een bezoek aan het Eemhuis zeker de moeite waard. Iedereen is van harte welkom!

Horeca

Op de tweede verdieping van het Eemhuis bevindt zich bovenaan de trap Espressobar de Draak. Met een schitterend uitzicht over de Eem en het Eemplein is de Espressobar een ideale plek om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie, thee, warme chocolademelk, koude drank, zoals limonade of sap,  wat lekkers en nog meer! 

Rechts van de ingang van Kunsthal KAdE bevindt zich KAdECafé. Het café is zonder entreebewijs voor de kunsthal te bezoeken. Ingericht door Studio Makkink & Bey, is het de plek op het Eemplein voor een goede cappuccino/ koffie of thee, met of zonder taart. Tijdens lunchuren is er een uitgebreid lunchbuffet met voor elk wat wils. Borrelen kan natuurlijk ook, in de zomer tevens op het terras.

Het KAdECafé is zes dagen per week geopend. Dinsdag t/m zaterdag van 10.30 – 17.30 uur en op zondag van 11.30 – 17.30 uur.  

Bij binnenkomst op de vierde verdieping bevindt zich het gezellige Café Bruis. Onder het genot van een drankje kunnen bezoekers even op adem komen, lezen of kunst bewonderen.

Aangepaste openingstijden tot en met 25 mei

De Bibliotheek Eemland
geopend als afhaalbibliotheek*
ma t/m do 11.00 tot 16.00 uur
vrijdag 11.00 tot 19.00 uur
zaterdag 11.00 tot 16.00 uur
* ophalen gereserveerde boeken; inleveren kan altijd via inleverbus

Scholen in de Kunst
Gesloten

Archief Eemland
Bezoek op afspraak 

Kunsthal KAdE
gesloten tot en met 25 mei 2021

Secretariaat Volksuniversiteit Amersfoort
ma-do 09.00 – 12.00 uur (melden bij balie entree Eemhuis)

 

Huisregels het Eemhuis

Foto's
Open fotogallerij